bibliotheek & dvtheek

Kom gerust langs of bel ons voor meer info.

De kunstbibliotheek en tijdschriftenzaal ligt in het 'epicentrum' van de academie. Ze werd opgericht in 1991 en in 2003 werd ze gekoppeld aan de gemeentelijke bibliotheek van Waasmunster. In de bibliotheek worden de lessen kunstgeschiedenis, de lezingen en de filmvoorstellingen georganiseerd.

Vandaag telt de academiebibliotheek enkele duizenden kunstboeken (voornamelijk monografie├źn) van beeldende kunstenaars, een zestigtal internationale kunsttijdschriften in abonnement en een uitgelezen videotheek en dvdtheek met films van kunstenaars en kunstdocumentaires en de 150 fims die je in je leven moet hebben gezien. Ruim 20 nationale en internationale tijdschriften kunnen worden geraadpleegd en gelezen.

De academiebibliotheek is vrij toegankelijk op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag van 9h00 tot 12h30, en op afspraak (niet tijdens de schoolvakanties). Ook niet-leerlingen zijn van harte welkom. Zij dienen zich vooraf te melden op het secretariaat. Hou er rekening mee dat deze bibliotheek een leeszaal is en dat boeken & tijdschriften er niet worden uitgeleend.

Wat hebben we in huis

 

dvtheek.JPG