Kinderen hebben hun eigen schat aan ervaringen, hun eigen manier om dit op te zoeken en om te zetten in hun eigen beeldende taal. Binnen onze Academie is een leerling een persoon die deze vrijheid kan gebruiken om zichzelf op de kaart te zetten. Hij werkt met zijn eigen ideëen, is zijn eigen baas, kiest zijn eigen traject en spendeert daar de tijd aan die hij zelf wil. 

  • 2 uur per week of 1 keer per week is er voor de kinderen die naast het kennismaken van de diverse artistieke mogelijkheden ook nog ander hobbys willen beoefenen. De kinderen krijgen hier de kans om tijdens korte periodes verschillende technieken en beeldende mogelijkheden te onderzoeken.
  • 4 uur per week of 2 keer per week is er voor de kinderen die kiezen om dieper in te gaan op hun eigen artistiek parcours. Tijdens dit parcours kunnen ze nog meer hun artistieke ik ontdekken en zichzelf meer tijd geven om langere en grotere projecten uit te bouwen.De toelating hiervoor gebeurt pas na een grondige motivatie en een afspraak met de docente.