keramiek voor kinderen en volwassenen (centrum)

Ook dit jaar gaan we terug door met experiment om jonge kinderen en andere volwassenen deel te laten nemen aan de lessen keramiek. Jong geleerd is oud gedaan.
Deze lessen gaan door iedere woensdag tussen 13.20u. tot 15.00u.
Locatie Centrum
Oude pastorij Kerkstraat 39
9250 Waasmunster
2 legtijden per week
Woensdag van 13h20 tot 15h.00
Plaatsen beperkt
Leerkracht Marijke Bornauw

Met veel enthousiasme wil ik kinderen technieken leren en materialen aanreiken om via klei vorm te geven. Ze vertrekken vanuit een idee of inspiratiebron. Dit kan ook een gevoel of ervaring zijn. Ze krijgen de ruimte om een eigen vertaling te geven aan zichzelf en de wereld om hen heen. De kinderen ontdekken hun eigen magie, hun scheppingskracht. 
Klei is een heel leuk materiaal om mee te werken. Het proces omvat meerdere stappen. Dat vraagt wat tijd en geduld. Zinvolle kwaliteiten om te verwerven in deze snelle maatschappij. En het is dan ook des te leuker om uit te kijken naar het moment dat onze werkjes uit de oven komen. En hoe! We bekijken en bewonderen onze werkjes en die van elkaar. 
Een korte bespreking leert ons waarom het ene werkje wat meer blinkt of toch een net andere kleur is dan verwacht.
Naar het einde van het jaar toe bedenken we ook hoe we ons werk het best kunnen presenteren voor de eindejaarstentoonstelling. En daarna kunnen we onze creaties mee naar huis nemen! 

Marijke