Audiovisueel atelier

Docent: Glenn Mertens
Locatie: Centrum
Kerkstraat 51, 9250 Waasmunster

vrijdag 17.30h00 tot 19h30


De kinderen in ons atelier zijn één voor één jonge kunstenaars. Elk kind heeft unieke ervaringen en een eigen persoonlijkheid. De nood om hun eigen leefwereld te uitten en te ontdekken is voelbaar. In ons atelier bieden we de gemotiveerde kinderen een veilige omgeving om hen ten volle te laten openbloeien.
Hun idee krijgt samen met hun fantasie vorm via verschillende werkwijzen zoals o.a. schetsen of experimenteren. Dit wordt in het atelier tot leven gebracht via beeld, maar ook via geluid en beweging. Deze drie elementen spelen een belangrijke rol in audiovisuele kunsten.
De gevoelens van kinderen en ervaringen krijgen kleuren, vormen, geluiden en bewegingen die samen een verhaal vertellen. Meerdere zintuigen komen aan bod waardoor de beleving alleen maar groter wordt.
De leerlingen komen binnen in een ruimte met een artistieke sfeer. Hier leren ze meerdere technieken aan die ze nodig hebben om hun project te realiseren. Ook bekijken we hoe kunstenaars en medeleerlingen te werk gaan. Zo kunnen ze hun eigen horizonten verbreden.
Met diverse materialen zoals plasticine, lego, verf, papier, afval, lichtbronnen,
wind, camera's, computerprogramma’s, ... noem maar op experimenteren we er op los. Wanneer een uitdaging zich aanbiedt gaan ze samen met de andere kinderen en ons op zoek naar originele oplossingen. Ze leren van elkaar, met elkaar, door inspiratiebronnen uit de kunstwereld, natuur en eigen interesses.
Via observeren en gesprekken kijken de kinderen naar elkaars realisaties en leren zo elkaar en henzelf beter begrijpen. In samenspraak met de kinderen worden de werkjes tentoongesteld en brengen ze zo hun verhaal naar buiten.
Door zelfstandigheid te stimuleren groeit hun zelfvertrouwen en kunnen ze ten volle hun artistieke kwaliteiten ontwikkelen.